Uanset hundens type, alder og fysiske form er en hund med god mobilitet er en glad hund. Ikke blot fordi det er fysisk godt for den, men også fordi det giver den bedre mentalt overskud.
Ved at lave 10 minutters mobilitetstræning om dagen, vil jeg vove den påstand at din hund let kan få et bedre liv. Mine egne hunde synes det er vildt sjovt, og udover at det er fysisk godt for dem, så får vi en bedre mental forbindelse. For min konkurrencehund Genie er det helt klart godt for vores samarbejde og det smitter af på træningen i vores hoveddisciplin lydighed. Han performer simpelthen bedre.
For familiehunden kan mobilitetstræning dels være med til at give dem et længere og bedre liv, men også være en sjov aktivitet sammen med familien.

Hvad er mobilitet?
Mobilitet kan deles op i styrke, udholdenhed, balance, koordination og fleksibilitet.
Hvert område kan trænes mere eller mindre seperat. Mange gange vil træningsøvelser ramme mere end ét punkt. Ved at forbedre alle 5 områder bliver det enkelte bedre end hvis dette blev trænet alene. De gør hinanden stærke.
I min undervisning vil jeg lære dig mere om hvert punkt og du vil lære øvelser, der styrker dem og vi lægger en træningsplan der passer til dig og din hund.
60/40:
Hunde bærer 60% af deres kropsvægt på forbenene og 40% på bagbenene. Selvfølgelig er der forskel, men som udgangspunkt er fordelingen sådan. Det skal vi huske at have i tankerne når vi træner dem. Hvad vil vi gerne med hunden, hvilken del af den kræver mest træning i styrke, fleksibilitet etc. Uanset om du har en familiehund eller en sportshund vil den have gavn af at få trænet de små muskelgrupper, som vi arbejder med ved hundefitness. Tænk lige over hvor mange gange din hund lander på forbenene; ud af bilen, ned fra sofaen…
Tænk på din hund:
Når du træner fitness, skal du altid tage højde for din hunds alder og eventuelle skavanker.
Med sunde raske hunde kan du øge sværhedsgraden og udfordre en hel del, men selvfølgelig lidt ad gangen. HUSK at det er kvalitet frem for kvantitet.
Rehabilitering:
En hund med en skade skal trænes med forsigtighed, og altid under vejledning fra en dyrlæge eller veterinæruddannet person.
Jeg vil gerne hjælpe dig med dig med din skadede hund, men understreger at jeg IKKE er behandler, og vil derfor spørge til hvad din dyrlæge har sagt.
Forberedelse:
Inden du går i gang med at lave fitnessøvelser skal du altid være sikker på at sikkerheden er i orden. Du skal have et skridsikkert underlag som f.eks. en yogamåtte eller et gulvtæppe. Jeg har selv et fitnessgulv af nogle store firkanter, der let kan klikkes sammen i stuen og fjernes igen efter træning. Det er blødt og tingene står fast på det uden at skride. Det kan også være ude i haven på græsplænen. Jeg vil ikke anbefale hårde fliser.
En yogamåtte kan være glat på f.eks. klinker, så pas på at hverken din hund eller dig glider i overgang fra gulv til måtte.
Udstyr:
Du behøver ikke købe en hel masse udstyr men kan enten have nogle faste puder eller selv lave dit udstyr. Det vigtigste er at gulvet er skridsikkert. Det kan også være udenfor på græs eller fliser. Hvis du har en hund der er meget ivrig og ikke altid helt styrer sine bevægelser, vil jeg ikke anbefale fliser, men derimod et blødere underlag.