Hvem er jeg

Mit navn er Lise Skipper Møller og jeg har trænet hunde siden 1994 hvor jeg fik min første egen hund. Det var en samojedhund og hun skulle selvfølgelig trænes til almindeligt husbehov. Hurtigt fandt jeg ud af, at jeg faktisk havde flair for at arbejde med hunde. Jeg prøvede kræfter med lydighedsprøver og ja så var jeg bidt af det. Min første og også anden hund var ikke de store konkurrencehunde, men jeg havde det alligevel dejligt med det. Mødte en masse skønne mennesker og dannede livslange venskaber. 

I mange år havde jeg samojedhunde jeg både gik på udstilling med og trænede agility og lydighed med. Min sidste samojedhund Herbie var i særklasse når det gjalt lydighedskonkurrencer. Hun vækkede for alvor min interesse for konkurrencedelen. Førhen havde det været en individuel prøve hvor jeg ville se hvor langt jeg kunne komme i klasserne med den enkelte hund. Dels var der gennem tiden kommet mere konkurrenceelement over lydighedsprøver og dels havde jeg nu en hund, der var virkelig dygtig. Herbie vandt rigtig mange konkurrencer og jeg blev mere og mere sikker på, at jeg aldrig ville kunne få en samojede som hende igen; derfor blev min næste hund en border collie. Jeg kunne have valgt mange andre racer, men da jeg nu var blevet bidt af lydighedskonkurrencer gik jeg efter den race, de fleste på højt plan har. Vil dog lige slå fast at “bare” fordi man køber en border collie, køber man ikke en verdensmester. De er, som alle andre racer, meget forskellige af sind og kapacitet alt efter hvilken linie du køber.

Min første border collie Enzo, der pryder sidens coverbillede, kom rigtig langt i konkurrenceverdenen og var på lydighedslandsholdet ved NM i 2016. Med Enzo åbnede sig en ny side af hundesporten nemlig eftersøgning og spor. Desværre forhindrer min egen fysik mig i at træne eftersøgning mere, men vi går ind imellem lidt spor. Enzo er nu en ældre herre og nyder sin tilværelse som pensioneret hund.

Min nuværende konkurrrencehund Genie (også border collie) har konkurrencemæssigt lidt under coronanedlukning samt at jeg har haft en diskusprolaps. Jeg går stadig ikke for godt, men ikke desto mindre er Genie alligevel blevet elitelydighedschampion og hvis jeg kommer til at gå bedre, så melder vi os klar til landsholdet. Genie træner også lidt spor ind imellem. Det er godt for hans selvtillid.

Styrketræning er en daglig rutine som begge hundene nyder. Det er selvfølgelig tilpasset hver af dem.

Mine kompetencer

Udover mine mange år med træning af egne hunde er mine kompetencer:

Uddannet instruktør ved DKK i både LP og Rally. 

Uddannet Canine Conditioning Fitness Coach ved DoMoreWithYourDog

Gennemgået FUNdamentals K9 conditioning course ved Dogs4mobility 

Gennemgået Warm-up/cool-down ved Dog4mobility

Gennemgået hundemassage til husbehov fysisk hos key2balance samt online hos Dog4motion

 

Med disse kompetencer mener jeg, at jeg er i stand til at undervise dig i hvordan du kan styrketræne din hund, så den får bedre kropsbevidsthed og kommer til at udnytte sit fulde potentiale.

Jeg er træner/underviser ikke behandler.

Når økonomien er til det vil jeg tage den store hundemassøruddannelse hos key2balance samt HIPE hos Nina Krüger

Jeg ønsker den større massøruddanelse for at have mere viden om muskelopbygning og generel fysiologi, da jeg mener det er vigtigt at man som underviser har mere viden end man egentlig skal bruge. Jeg elsker at nørde viden og glæder mig allerede til at få udvidet mine kompetencer.